Padle-Paul padler Østlandet rundt

Paul padler nabolaget.

De neste ukene og månedene skal Paul padle Glomma fra Lillestrøm til Fredrikstad før reisen fortsetter opp Oslofjorden. Turen starter og ender på Aker Brygge.

 

– Dette blir en helt ny opplevelse. Ruta lyste plutselig fra meg på kartet, uten at noen ser ut til å ha tenkt på den før. Jeg gleder meg virkelig til å se hva denne utfordringen byr på av herlige menneskemøter og fin natur. Hvilken forhold har folk på Østlandet egentlig til elva og fjorden sin, undrer Paul Olai-Olssen. Han oppfordrer også alle til å ta kontakt hvis de har noe å dele fra sitt nabolag. Først i juli igjen planlegger han å legge til kai i Oslo.

 

Den flere hundre kilometer lange turen har flere hinder. I Glomma er det både stryk og fosser og i ytre Oslofjord er det åpent hav med tung trafikk og røff sjø. Langs denne ruten finner vi imidlertid også Nordens største innladsdelta, Europas største foss, verdens største innaskjærs kaldvannsrev, et fengsel med frittgående fanger, Edvard Munchs uforstyrrede perle og fiskesuppe i internasjonal klasse.

 

Programmet har falt i god jord hos flere. Medietilsynet synes prosjektet er så unikt at Medietilsynet valgte å støtte «Paul padler nabolaget». Den første episoden vil slippes på nett samtidig som den vises på TV8s lokale TV-kanaler tirsdag 19. august.

 

– Vi ønsker å samarbeide med Paul fordi han er utradisjonell og kommer i kontakt med mennesker på en helt spesiell måte. Han er flink til å finne og formidle spennende historier. Han har verken fotograf eller lydmann. Han gjør alt selv. Jeg tror dette kommer til å bli et suksessprogram for oss. Kombinasjonen av Pauls erfaring, levende bilder fra nærmiljøet og en økende interesse for padling gjør dette prosjektet spennende. Såvidt jeg vet har ingen gjort dette før og det gjør hele reisen ekstra spennende. Vi vet verken hva slags utfordringer eller ildsjeler han møter på, avslutter kanalens ansvarlig redaktør, Andreas Brøvig.

_______________________________________________________________________________________________________________

© 2021 MedieVekst AS. All Rights Reserved.

Bla til toppen