3499 Views

Uke 10 er årets beste – Bli med på Vinterpadletreffet

April 03, 2023
Skrevet av:

Marte Ostmoe

Nils-Jacob Schjelderup er med for femte gang. Selv om det ofte er kaldt, snakker han bare varmt om Vinterpadletreffet i Vesterålen.

– Fem padleklubber står sammen om arrangementet, opplyser Nils-Jacob Schjelderup. Selv er han medlem av Harstad padleklubb. De andre er Vestlofoten kajakklubb, Vesterålen, Bodø– og Lofoten kajakklubb. Destinasjon for hvert treff endrer seg fra år til år. Treffet kan finne sted fra Bodø i sør til Andfjorden i nord. I år var basen Skårungen camping i Kabelvåg.

– Det er noe helt eget med dette treffet, sier Nils-Jacob entusiastisk. – For det første blir det lagt til et fantastisk landskap. Det er dessuten ledet av padlere med høy utdannelse og god kunnskap. I år var deltakerne fra 73 år og yngre.

Vinterpadletreffet i Vesterålen
Brian Morsund er styreleder for Vinterpadletreffet.
Foto: Marian Leonhardsen

Har padlet en vinternatt før

Nils-Jacob innrømmer at det er en fordel å ha padlet litt fra før hvis målet er å kose seg på dette treffet. Med tanke på kulda, mener han at det er fort gjort å lære seg noen triks.

– De fleste utstyrer seg med tova votter innerst og fiskerhansker over, sier han.

Å kle seg med ull innerst er uansett en nødvendighet i nord. Nils-Jacob flirer:

– Her nord har vi jo åtte måneder vinter og de fleste kjenner reglene.

Venter på vinteren

Åtte måneder vinter er en liten overdrivelse, men når det gjelder temperaturen på vannet, frister det sjeldent med en dukkert. Ikke uten tørrdrakt. Fordelen er et hav så klart at du ofte kan se bunn. Ja, selv om det er mange meter dit. – Ved siden av det gode sosiale miljøet, er opplevelsen av havet den største, forteller Nils-Jacob.

Vinterpadletreffet
Nils-Jacob Schjelderup velger seg vinteren. Foto: Marian Leonhardsen

Vinterpadletreffet ble første gang arrangert på Andøya på begynnelsen av 2000-tallet. Schjelderup var med fra 2014, da på Hamarøy 2014. Året etter hadde Vinterpadletreffet rekordmange deltakere. I 2017. var det på programmet ikke bare padling, men også morgenyoga og matkurs. Årene med korona bremset det hele, men i år hadde treffet over 30 deltakere. Sammen med oss i Padling har Nils-Jacob Schjelderup allerede nå krysset av arrangementet i neste års kalender.

– Den beste helga i året er i uke 10!

Vinterpadletreffet i Vesterålen
Minus og minus gir pluss. Foto: Marian Leonhardsen

 

 

 

 

 

 

 

Det er Marian Leonhardsen som står bak alle foto i denne reportasjen, hennes blogg kan følges HER

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy