Norwegian Wood Paddles

Anders Thygesen og hans firma Kajakkspesialisten er godt kjent for Padling sine lesere.

Anders Thygesen og hans firma Kajakkspesialisten er godt kjent for Padling sine lesere. Som leverandør av selvbyggeartikler, for padleturen langs norskekysten i en Baidarka og ikke minst på grunn av artikler om grønlandsrulling og andre teknikker med grønlandsårer. For det er det sistnevnte Norwegian Wood Paddles handler om – grønlandsårer basert på inuittenes tradisjonelle design og videreutviklet av Anders. Årene lages utelukkende av norske råvarer her i Norge, og tre er den viktigste ingrediensen.

 

– Jeg startet med å lage årer til meg selv og kun sporadisk til andre. Etter hvert fikk jeg stadig flere henvendelser om årer for salg. Designet utviklet seg i vekselvirkning med kundenes ønsker. Og detaljene ble justert etter kundenes ønsker. Jeg selv liker for eksempel lakk som overflatebehandling. Men flertallet av kundene ønsket overflatebehandling med linolje, og slik ble det standard. Produksjonen er rimelig low tech – skavhøvel og kniv er fortsatt mine viktigste redskaper når åren skal formes. Det gir også en masse fleksibilitet i forhold til å imøtekomme kundenes spesielle ønsker.

 

Jeg bruker mye tid på hver åre. En detalj som de færreste legger merke til er forsterkningene i endene. Her feller jeg først inn hardved i enden på åren. Dette dekkes så med tre lag spesialepoksy som sørger for at åren holder i årevis.

 

– Ved siden av de mange som enten kjøper en åre fra meg eller lager den selv på ett av mine kurs, har jeg mange proffe støttespillere. Etter 20 år med kajakkbygging og havpadling har jeg fått ett stort nasjonalt og internasjonalt nettverk. Blant fansen av Norwegian Wood Paddles finner man mange kjendiser fra kajakkverden; Dubside, Padilla Maligiaq, Christopher Crowhurst og Jeff Allen for å nevne noen. Les mer på www.kajakkspesialisten.no

_______________________________________________________________________________________________________________

© 2020 MedieVekst AS. All Rights Reserved.

Bla til toppen