Vårens store kajakkutfordring – Jeløy Rundt

Vårens store kajakkutfordring – Jeløy Rundt

Kryss av i kalenderen for helgen 11.-13. mai. Da skjer det mye spennende på Jeløy i Oslofjorden. De to første dagene blir det surfskiseminar og oppvisning i SUP, mens søndagen er satt av til den store kajakkutfordringen ”Jeløy rundt”, omtalt som vårens vakreste eventyr, et 25,5 kilometer langt kajakkløp.


Det er andre gang Jeløy rundt blir arrangert, og årets happening basert på suksessen i fjor. Det blir også i år to baner, en som går rundt øya med halve løpet i åpent farvann, og en kortere utgave som går på innsiden av Jeløya. Her kan kajakker av alle slag ”luftes”, og løpet kan gjennomføres av de fleste som har generell god helse. Du kan stille i forskjellige klasser, tur med havkajakken – eller full fart med Surfski eller racer!

 

Løpet Jeløy Rundt er på i alt 25,5 kilometer og går først av stabelen, men starten for den litt kortere distansen på innsiden av Jeløy starter litt senere. Det blir premieutdeling kort tid etter at de siste er i mål. Det kan videre nevnes at årets arrangement er flyttet til Søly, syd på Jeløy. Her er det stor parkeringsplass, toaletter og en flott strand. Arrangøren har vært så heldig å få låne fasiliteten til Moss Seilforening.

 

 

Morten Minde fra Strand kajakklubb padlet en surfski i fjor og tegnet seg for den første offisielle fartsrekorden på Jeløy rundt på tiden 02:08:54. Foto: Lars G. Strømmen.

 

Det blir ulike arrangement i tilknytning til selve løpet søndag, med blant annet et Surfskiseminar 11. og 12. mai. Erfaren surfskipadler og pedagog Jens Webster, OKK holder kurset i samarbeid med Einar Kjerschow, Nord KKK. Jens har padlet surfski i flere år i store bølger på surfespotten Varberg der han bor. I tillegg stiller kajakkbutikkene med surfski som deltakerne kan teste. Foreløpig har arrangøren avtale med Fenn Norge (Fenn), Milslukern (Stellar), Bull ski og kajakk (Epic).

 

Seminaret er beregnet for padlere med en del padleerfaring og som ønsker å kjenne litt på den nye bølgen – surfski. Vi tenker at dette kan passe både for padlere som stort sett padler flattvann i turracere eller racere og for havpadlere som liker å leke i bølger, og elvepadlere. Det er en fordel om du har med egen surfski. Det vil bli mulighet til å teste litt ulike ski, men vanskelig å love at testskiene blir tilgjengelig under hele seminaret. Egen våtdrakt som er heldekkende eller tørrdrakt er en forutsetning. På løpet Jeløy rundt søndag er det egen surfskiklasse.

 

Ønsker du å vite mer om Jeløy Rundt eller melde deg på, kan du gå inn på www.jeloyrundt.no. Her finner du også informasjon om surfskiseminaret.

  • Categories: Nyheter

    Om journalisten