Padlegruppe med fokus på felleskap og varme

Padlegruppe med fokus på felleskap og varme

Spørsmål jeg ofte får er; hvorfor startet du å padle kajakk? I år er det 20 år siden jeg sparte til min første båt, en «Svalbard». De første syv årene padlet jeg alene, uten kurs og uten drakt, og jeg dro land og strand rundt med min lille røde Opel kadett med kajakken på taket.


Det var ingen andre padlere å se, og jeg ble sett på som en særing, en raring, som raskt fikk kallenavnet «Lady og landstrykeren». Det ble mange turer alene ut i naturen, ut for å oppleve noe sammen med båten min. Når noen spurte om de kunne få være med, var det heldigvis lett å svare at det ikke er plass til flere i en enmannskajakk. Jeg nøt stillheten og roen i eget selskap og øyeblikkene hvor alt bare er og hvor tid ikke eksisterer – langt borte fra dagens mestringskrav. Det handler bare om å være i ett med naturen, bålet som varmer, kaffelukten, lukten av tang og salt hav. Det var alltid friheten jeg søkte, noe jeg tok med meg da Stormgjengen ble til.

Det var alltid friheten jeg søkte, noe jeg tok med meg da Stormgjengen ble til, skriver Ann-Eva Storm. FOTO: EGIL ETTERSTI.

Og det er dette jeg ser på som den viktigeste verdien. Kanskje enda mer i dag enn den gangen, det å stoppe opp, oppleve naturen og være sammen med andre som også er opptatt av de samme verdiene i livet. Stormgjengen er og vil, aldri bli noe som skal organiseres på bekostning av denne friheten, som står høyt i gruppen. Her skal du vite at du ikke trenger prestere noe, annet enn å være deg selv, fordi det er mer enn godt nok. Vi har alle et ansvar, og lar bålet representere kjernen i samholdet. På turene bidrar alle med en kubbe ved, og sammen får vi det varmt. En varme som vi alle kan nyte godt av i fellesskapet, med øyeblikkene, samtalene, erfaringene, gledene og sorgene.

Glimt fra flotte vinterturer Stormgjengen har hatt. Det er ikke helt uvanlig å observere reinsdyr i strandkanten. FOTO: REIDUN ULVE.

 

Fellesskapet

Felleskapet/fellesturene i stormgjengen startet i 2005 mens stormnaustet kom i 2009. Denne gjengen startet med 10 på skjæret i Tromsø i 2010, høstfest, med Håkøya rundt, i 2015 og teknikk/ lekegruppa i 2016. En av de viktigste hendelsene var etableringen av Nord- Norges største padletreff, Midnight Sun Experience (MSE) i 2009. Et treff som bærer preg av dugnadsånd, samhold og felles turglede. Arrangementet beviser at ingenting er umulig med godt samarbeid, enighet og felles mål, visjon og ikke minst intensjon.

Dette har vært Nord-Norges største padletreff, med 97 deltakere i 2017. 90 prosent av oss som er og har vært kjernen i Stormgjengen fra starten av, har i dag aktivitetslederutdannelse og er godt skolerte på erfaring som turledere og friluftsmennesker. Min visjon og intensjon var og er enkel, å dra på tur og ha det fint sammen. Livet er til for og nytes, leves og oppleves. Der det er stort hjerte er det rom for alle.

  • Categories: Artikler