3543 Views

All reklame er kanskje ikke god reklame

April 19, 2023
Øyvind Aske, Kr. Padleklubb
Skrevet av:

Marte Ostmoe

– Vi i Kristiansand elveklubb er restriktive når vi skal poste bilder fra turene våre. Dette sier

Øyvind Aske. Til daglig jobber han i Statens Vegvesen der han er overingeniør i sikkerhet og beredskap. I to uker har han også hatt tittelen «aktivitets- og arrangementsansvarlig» for Kristiansand elveklubb, men som han sier: – Jeg har arrangert turer siden 2018.

Øystein Aske og Tommy Van pelt og Heidi Lien Hagen. Kr. Sand elveklubb
Rolig start: Slike litt mer koselige bilder er også beskrivende for elvekajakkmiljøet.
Foto: Øyvind Aske

Når det gjelder eksponering av voldsomme og tøffe foto, mener Aske at dette kan gi uheldige signaler. Ja, det viser at mange i klubben er dyktige, men bildene kan også oppleves skremmende og skyve potensielle medlemmer vekk. – Når vi velger å legge ut slike foto, kan vi i prinsippet miste 10 nykommere, men bare en melder seg inn.

Kjernemuskulatur

Politikken i Kristiansand elveklubb er derfor å vise bilder fra de mest vanlige turene de arrangerer. Bare nå og da vises fram ekstreme eksempler. Sammen med en rekke andre rekrutteringstiltak kan dette ser ut til å fungere godt. Øyvind Aske er overrasket og fornøyd over at man til og med i Kristiansand har klart å etablere et sterkt elvepadlemiljø. – Vi legger opp til ulike nivå og har klart å bygge opp en god kjerne.

Noe å glede seg til: Neste utgave av bladet Padling kommer ut i mai. Et sentralt tema er nettopp rekruttering.

Øystein Aske og junior. Foto: Øystein Aske
Ta vare: Rekruttering og godt miljø er vel så viktig som det å padle den råeste elva. Her er Øystein Aske & sønn, Ferdinand Thomasen Aske. Foto: Øystein Aske

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy