Focaccia – kosemat og anvendelig tilbehør

Focaccia er svært anvendelig – det egner seg blant annet veldig godt som tilbehør til supper. Dette middelhavsbrødet er definitivt kosemat, men det kan også brukes som livreddende middel til skrubbsultne padlevenner mens de venter på hovedretten. Lunt brød smaker alltid best, men for hver oppvarming er det fint om du tilfører litt olivenolje, slik at saftigheten bevares. På bildet ser vi tørkede, røde tranebær i snittene på brødstykkene. Når tranebær er blitt innarbeidet i deigen, slik som her, bevares saften i dem, og de bidrar til en frisk og deilig smak på det ferdigstekte brødet.
Utgangspunktet for å kunne lage focacciabrød er basisingrediensene hvetemel, gjær, vann, olivenolje, salt og sukker. Selv synes jeg det er ekstra innbydende når oliven, soltørkede tomater, havsaltflak og hakkede bladklaser fra friske rosmarin- og timianurter er synlige i overflaten på...
vil du lese denne og andre eksklusive artikler pa nett?

Er du allerede abonnent?

Som Abonnent Får du

Full tilgang til Padlesiden.no | Egen digital utgave + arkivsøk |
Tilgang til eksklusive + artikler, reportasjer, tester og intervjuer.

Print + Digital

469,-


ABONNER

Digital tilgang

Les også
Røst langt der ute.

399,-


ABONNER

1MND GRATIS

0,-


ABONNER

_______________________________________________________________________________________________________________

© 2020 MedieVekst AS. All Rights Reserved.

Bla til toppen