Nå Leser
Skrei

Skrei

Skrei servert med rotgrønnsakspuré, ruccola og en smaksrik blanding av stekte pepperonipølseskiver, soltørkede tomater og rødløk. Skrei har et høyt næringsinnhold, men er likevel ingen fet fisk. Musklenes spesielle fibre og struktur, som trolig skyldes dens lange vandringer, gjør skreien til en svært anvendelig råvare for kreative, dyktige kokker. Vi kan trekke den, slik som beskrevet her; vi kan også dampkoke, pannesteke, grille og ovnsbake den – for å nevne noe.
Skrei, som er betegnelsen på den norsk-arktiske torsken, betyr «å vandre» eller «vandrende flokk» – avledet av henholdsvis verbet skríða («å skride») og substantivet skreið i det gamle, norrøne språket. Omkring 40 prosent av bestanden gyter i Lofoten og Vesterålenområdet...
vil du lese denne og andre eksklusive artikler pa nett?

Er du allerede abonnent?

Som Abonnent Får du

Full tilgang til Padlesiden.no | Egen digital utgave + arkivsøk |
Tilgang til eksklusive + artikler, reportasjer, tester og intervjuer.

Print + Digital

469,-


ABONNER

Digital tilgang

Les også
Like innenfor demningen er det lett å sjøsette kajakken.

399,-


ABONNER

1MND GRATIS

0,-


ABONNER

_______________________________________________________________________________________________________________

© 2019 Media Digital AS. All Rights Reserved.

Bla til toppen