Smøla Padlemaraton for første gang

Smøla Padlemaraton for første gang

42 kilometer i kajakken, med storhavet brusende like ved. Smøla padlemaraton kan bli årets vakreste styrkeprøve.


Lørdag 20. august arrangeres den første padlemaraton på Smøla. Ytterst mot storhavet på nordvestlandet, kan du konkurrere langs en spennende og vakker skjærgård, med storhavet brusende like utenfor. Deltakere i Smøla padlemaraton har flotte, men knalltøffe opplevelser i vente.

Storhavet

Øykommunen Smøla ligger ytterst på nordmørskysten, med storhavet som nærmeste nabo. Farvannet rundt den paddeflate øya er likevel en ypperlig destinasjon for padlere. Mer enn 5800 små holmer og skjær skjermer for storhavet, og sørger for at man trygt kan oppleve spektakulær natur, hav og himmel fra kajakken.

 Spennende skjærgård

Padlere fra hele landet inviteres til å konkurrere i denne unike skjærgården. Det skal padles både hel- og halvmaraton, og padlerne skal ta seg gjennom en trasé som bukter seg langs smølaskjærgården. Hver enkelt padler legger opp sin egen rute, men alle må innom flere sjekkpunkt underveis. Her kan deltakerne gjøre smarte valg, men det er også viktig å huske at både strømmer og vind kan gjøre forholdene lunefulle på nordmørskysten. Start og mål legges opp etter vindforholdene, slik at det skal bli mest mulig optimale forhold for deltakerne.

10

Anders Hermstad gleder seg over å kunne invitere til den aller første Smøla padlemaraton 20. august.

GPS-tracking

Alle deltakerne blir utstyrt med GPS-tracking. Dette gir publikum unike muligheter til å følge padlerne underveis, enten via mobil og nettbrett, eller på via storskjerm på land.

Sikkerheten underveis ivaretas i tillegg gjennom et godt samarbeid med lokale småbåtlag. Salmar, som hovedsponsor for Smøla padlemaraton, stiller også med flere båter som vil følge deltakerne.

Sosialt

Målgruppen for selve maratondistansen er erfarne padlere, mens halvmaraton passer for en bredere målgruppe. Foreningen «Smøla rundt i kajakk», som står bak arrangementet, ønsker i tillegg å øke interessen for padling gjennom alle de andre arrangementene som foregår i dagene rundt konkurransen. Det legges opp til ulike aktiviteter, både til vanns og til lands i dagene fra 18.-21. august. Foredrag, middag, rulle-workshop, grilling og overnattingstur er noe av det som foregår på Smøla i løpet av disse augustdagene.

 Fakta Smøla padlemaraton

  • Arrangeres for første gang 20. august 2016
  • Hel- og halvmaraton
  • GPS-merking av alle deltakere
  • Arrangement på land og til vanns i fire dager fra 18.-21. august
  • Bredt lokalt samarbeid bak arrangementet
  • Påmelding, priser og mer informasjon: www.padlemaraton.com

 

 

  • Categories: Nyheter