Spennende villmarksmesse på Herdla

Spennende villmarksmesse på Herdla

Lørdag 15. og søndag 16. juni blir det ny folkefest når Hordalands største Villmarksmesse går av staben på Herdla fort på Askøy utenfor Bergen! Der blir det mye moro og lærerikt for små og store.


Har du god kunnskap om padling? Da kan du på messen kvalifisere deg til å bli med på vår uhøytidelige konkurranse der vi kårer messens raskeste padler!

 

Helge Ingstad Prisen vil for første gang bli delt ut på messen. Prisen er et samarbeid mellom Helge Ingstads familie og arrangør av messen, Anne C. Nesje Bjerkenås. Juryen består av forfatter og eventyrer Stein P. Aasheim, polfarer Liv Arnesen, redaktør i bladet Friluftsliv Randulf Valle, redaktør i Gyldendal Norsk For­lag, med ansvar for bokutgivelser innenfor feltet natur og friluft, Henrik Sæhle og Ingstads barnebarn Eirik Sandberg Ingstad.

 

Prisen består av en skulptur i bronse av Helge Ingstad, laget av billedhugger Ole Mauseth, kr. 20.000,- gitt av Gyldendal Norsk Forlag. Bergen kommune gir et fotografi tatt av fotograf Øystein Skåle­vik. Bildet er tatt fra Blåmanen i Bergen i desember 2012, 100 år etter at Helge Ingstad overnattet der alene som 13-åring. Bildet viser utsikten mot øyene og havet, som Ingstad elsket. “Det kalte frem en drift i meg – det var noe som appellerte sterkt”, sa han senere.

 

Jakter du kan du få gode tips i hvordan du vommer ut, flår, skjærer ned og vacuumpakker kjøttet, du kan til og med lære å lage din egen spekepølse, alt dette i regi av Norsk Hjortesenter Vi demonstrerer først innflyvn­ing av en nyskutt hjort med helikopter/Airlift.

 

Er du messens raskeste skytter? På messen kan du teste skyteferdighetene på avansert blinksystem med Soft­gun. John S. Opdahl, Jakt og Fangstbua Steinkjer, er en av vår tids mest kunnskapsrike innen lokking og fangst. Han har og skrevet flere bøker og er kjent fra radio, også for sine fortellinger. På messen holder han lokkekurs på rovdyr og klovdyr, viser og hvordan man kan fange mår og mink ved bruk av Åsbøfella. Han signerer også sin kritikerroste bok “Håndbok for en pelsjeger.”

 

På messen treffer du og Kurt Oddekalv, Norges Miljøvernforbund. Han vil holde foredrag om: “Hvor langt har vi kommet med tette oppdrettsanlegg, bør det være krav om tett anlegg for oppdrett av laks?” Bli med på årets Holmgang: Predator jakt, hvorfor regulere de ulike bestandene v. Hans Gunnar Skarstein, Jaktradioen.no. Som gjest har han invitert med rovvilt-ansvarlige i Statens naturopps, Hordaland, Rein-Arne Golf.

 

Knivtorg er i regi av Bergenstollekniven. På messen vil foreningen stå med esse og smi knivblader. Her vil flere dyktige smeder demonstrere smiing. Inne vil det bli vist spikking av skaft sying av slire og paut ing-.(mønster påslir-en) Salg av kniver vil det også bli. Det blir også muligheter for sliping av kniver. Kanskje det er på tide å få kvesse kjøkkenknivene? Ved knivtorget treffer du og andre håndverkere, her vil blant annet kipebinding bli demonstrert.

 

 

Det blir tilbud for enhver smak på Villmarksmessen.

 

For de som er glade i hund blir det mye moro! Her kan du prøve hundekjøring, det blir valpeshow og “Scur­ry”, en uhøytidelig apportkonkurranse! Hos Zoo paletten kan du bestille et maleri av din firbente venn, der ser du og hvordan et slikt portrett blir malt. Er du fotointeressert? Da kan du sende inn bilder og delta på vår Naturfotokonkurranse med tema: “Barn og natur”. På messen kan du være med å stemme frem vinnerne! Det blir en jurypris og tre publikumspriser. Alle får flotte premier fra Samsung. Det blir og Gevirkonkurranse med premiering til det flotteste geviret og til det mest spesielle geviret. Det blir og mulighet til å få bedømt gevir, og gevirutstilling. Er du interessert i jakt? på messen blir det kurs i flåing og behandling av vilt til utstopping, tips og triks, ved Vestnorsk Trofé-Montasje, Vidar Djupvik.

 

Hos Oselververkstaden kan du lære om bygging av trebåter. Rett ved dem kan du få en innføring i kultivering av ville planter til hagestauder hos Rolf Eide. Ellers på messen kan du være med på fuglemerking, besøke vår vikingleir og bli med på vikingleker. Det blir fluebinding og pil og bueskyting. For de minste blir det egen fiskedam. Du treffer og SHV 1-styrke Salaman­der. På messen blir det over 70 utstillere innen jakt, fangst, friluftsliv, camping, fiske m.m. De tre tusen første får samlerobjektet Villmarksmessekruset! Vil du vite mer om messen kan du følge oss på facebook: Villmarksmessen på Herdla fort Askøy og besøke vår hjemmeside www.villmarksmesse.no

 

 

På Herdla kan du prøve deg som bueskytter.  

 

  • Categories: Nyheter
    Tags: Arrangement