Telemarspadlern 2011

Telemarspadlern 2011

Telemarkspadler’n 2011 nærmer seg, og arrangøren har vært ute og hentet litt inspirasjon både i Norge og i Sverige (Dalsland Kanotmaraton). Dette blir etter alt å dømme en storsamling for alle med interesse for padlesporten. Arrangementet går av stabelen på tampen av sesongen, helgen 24.-25. september.


Telemarkspadlern er et internasjonalt kajakkløp som består av et 23 km langt strekk med start i Norges blueshovedstad – Notodden. Dette strekket er uten sluser og er konkurranseløypa for padlere som vil prøve seg på det lengste og hardeste løpet. Løypa går over Heddalsvannet, bukter seg videre nedover forbi Lystang camping, hvor 11 km starten befinner seg, og ender opp ved Akkerhaugen med målgang Norsjø Ferieland.

 

 

På Norsjø Ferieland blir det premieutdeling, servering av den bakte padlepoteten og mulighet for dusj og testing av kabelparken. Dette er en av to kabelparker i Norge – så arrangøren oppfordrer deltakerne til å ta med familien og nyte dagen.

 

Det er selvsagt vanskelig å arrangere et kajakkløp på Telemarkskanalen uten at man får mulighet til å oppleve slusene. Søndag blir det derfor et nytt løp, hvor man tar turen oppover Bandakkanalen for å padle nedover i retning Ulefoss. Starten går fra nedsiden av Vrangfoss sluse. Det er mulig å padle i både kajakk og kano.

 

 

Dette er et turløp hvor hensikten er å gi deltakerne mulighet til å padle den historiske kanalen og bli sluset gjennom en av de åtte slusene på vannveien i Telemark. Det blir også mulighet for å velge en rolig padletur fra Gvarv opp til Evju bygdetun på søndag, hvor det blir servering, bål og aktiviteter for hele familien.

 

Telemarkspadler’n sammenfaller i tid med Norsk Eplefest på Gvarv (www.eplefest.no) og det vil være mange opplevelser for hele familien i Telemark denne helgen. Det kan også nevnes at padleløpene er en del av avslutningsarrangementet for Telemarkskanalens 150 års jubileum.

 

For nærmere informasjon og påmelding: www.telemarkspadlern.no https://www.facebook.com/Telemarkspadler 

 

 

  • Categories: Nyheter