2788 Views

Vi prøver Railblaza festesystemer

Padling har testet en rekke produkter fra Railblaza, ulike typer festesystemer som er meget nyttige når du skal ha termos, lanterne, VHF, kamera eller annet lett tilgjengelig fra sittebrønnen i kajakken.

Juli 08, 2015
Skrevet av:

Edmund Mongstad

Når vi er i kajakk kan det være en utfordring å organisere det vi har rundt oss. Vi ønsker at en del ting skal være lett tilgjengelig fra sitterommet under turen, enten det nå er sikkerhetsutstyr, drikkeflaske eller kamera. Railblaza festesystemer reklamerer for at de holder alt. Men holder de hva de lover?

 

Det finnes flere produsenter som har fleksible festesystemer for bruk på blant annet kajakk. Altså at alt fra fiskestangholdere og åreholdere til VHF og lanterner kan festes midlertidig, og eventuelt settes opp flere steder på kajakken. Og at man kan feste ulike ting til samme punkt, ut i fra behov. New Zealandske Railblaza har det absolutt mest komplette og gjennomarbeidete systemet vi har sett. Dessuten synes vi ikke prisen er så veldig avskrekkende, noe den er på enkelte andre systemer vi tidligere har sett på. I Norge selges Railblaza i Maritim butikkene.

 

Den største halvmåneholderen kan for eksempel brukes til drikkeflaske eller en liten termos. Denne har en diameter på 75 millimeter.

 

I Padling 4 har vi en omfattende test av ulike festesystermer fra Railblaza som passer godt til bruk i kajakk. Du kan lese mer ved å kjøpe papirutgaven som nå er i salg i Narvesen, eller du kan skaffe deg en digital utgave av bladet via denne linken: https://dittmagasin.no/padling/

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy