3874 Views

Alle tester 2003

Les våre tester av Cobolt Mentor, Current Design Speedster, Perception Freedom Surf, Sistema Swing, Oceankayak Aegean, Epic Recreational GP og Touring, Hasle Expedition og Touring, Kirton Inuk, Nelo Navigator, Wilderness Pamlico, Prijon Exscursion, Seaward Passat og Rainbow Atlantic.

Januar 23, 2011
Skrevet av:

Gjesteforfatter

Cobolt Mentor

Denne kajakken skuffet ikke. Den er rask, stabil og den er praktisk bygget. Skroget er relativt rund bunnet, men stabiliteten er likevel god. Den har en lang cockpit som kan gjøre den litt kjelkete å stabilisere med en åre mot land. Den er lettpadlet og gjør lett 4 knop. Vi klarte 5,8 knop på korte spurter.

 

Current Design Speedster, Perception Freedom Surf, Sistema Swing og Oceankayak Aegean

Lenge mente mat at sit-on-top kajakkene var beregnet for varmere breddegrader. Men det er stadig flere her nord som har fått sansen for disse ”bastardene”.  Vi sammenligner fire sit-on-top.

 

Epic Recreational GP og Epic Touring

Epic Recreational GP er bare 3,86 meter lang og veier kun 15 kilo. Den er veldig stabil og egner seg derfor godt for nybegynnere. Epic Touring 16 er en stabil havkajakk som passer for de aller fleste.

 

Hasle Expedition og Touring

Etter å ha testet disse to kajakkene forstod vi raskt hvorfor noen av disse finner veien til kajakkens hjemland, Grønland. Dette er gjennomprøvde farkoster med gode praktiske løsninger og god trygghet.

 

Kirton Inuk

Kirton Inuk er en lettdreven og rask kajakk. Den har mottatt mange havracemedaljer rundt om i verden. Den er ikke spesielt stabil og passer derfor best for erfarne padlere.

 

Nelo Navigator

Dette er en ideell kajakk for de som padler lange turer. Mange padlere med litt erfaring velger denne kajakken. Den er relativt slank med god stueplass og tre vanntette, trykktestede skott. Den store luken i front gjør det lett å plassere telt, sovepose og andre store ting her.

 

Wilderness Pamlico, Prijon Exscursion og Seaward Passat

Det hender bde venner og par finner lykken I en toerkajakk. Padlernes ulike styrke og ferdighet kan kombineres, og to sammen kan til og med padle raskere enn om de sitter i hver sin singlekajakk.

 

Rainbow Atlantis

Atlantis passer for medium til store personer. Den har god lastekapasitet med luker både foran og bak. Selv om den er veldig tung og derfor lite praktisk å bære og tung å få på biltaket, er det en kajakk som bør vurderes om en ønsker en toer.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy