3912 Views

Alle tester 2006

I 2006 testet vi Boreal Design Esperanto K-2, Bullet Tour, Emotion Exhilarator og Edge, Goltziana Marlin, Fidji, Kitiwek og Tavarua, Janautica Torpedo, Lettmann Eski 550, Point 65 XP, Seabird Design H20, og Expedition, Skim Distance, Trapper Barracuda K1 og Dolhin K1 og Wilderness Cape Horn 17 Pro. Du finner link til alle tester nedenfor.

Januar 23, 2011
Skrevet av:

Gjesteforfatter

Boreal_Esperanto_K2

Samtlige padlere som fikk prøve båten lot seg begeistre. Dette er en solid toer. Bortsett fra den høye vekten og et par detaljer som virker gjennomtenkte, fremstår båten som klippesolid på alle måter. Trivselsfaktoren var høy. Den er veldig lettpadlet i hastigheter rundt fire knop.

Bullet_tour

Denne er et svært godt alternativ i tur/treningssegmentet. Prismessig er den på samme nivå som båter det er naturlig å sammenligne den med. Den skårer høyt i flere disipliner og designet er det få som slår.

Emotion_Exhilarator

Denne sit-on-top kajakken er meget raskt på surf, og har faktisk vunnet en surfekonkurranse i USA. Tri-skroget gjør den retningsstabil og den egner seg til alt fra småturer i vann og vassdrag til røffe kystseilaser i brytende bølger. Modell Egde er en liten, artig sak som egner seg godt for nybegynnere takket være sin høye stabilitet og lettpadlethet. Det er faktisk mulig å stå oppreist i denne kajakken. Den er relativt retningsstabil, snur på femøren og er forbausende rask for bare å være 2,95 m lang.

Goltziana_Marlin

Dette er gode, brukbare kajakker som alle vil kunne finne seg til rette i, og man får mye kajakk for pengene takket være Goltzianas lave produksjonskostnader.

Janautica_Torpedo

Janautica fra Italia leverer prisgunstige kajakker i god kvalitet. Siste modell fra den Italienske fabrikken er Torpedo. Navnet får en til å tro at dette er en kajakk i Ferrari-klassen, men er det det?

Lettmanns

Dette er mye kajakk for pengene. Kajakkens beste egenskap er at den går veldig lett i vannet med last. Nedsenkede dekksriggfester, bedre ror, faststøpte skott og et sete som er litt lavere i forkant ville nok gjort denne kajakken enda bedre.

Point_65_XP

Båten er rask og det er enkelt å akselerere slik at synkroniseringen med bølgene blir perfekt. Dessverre hører ikke Point 65 XP til de mest kursvillige under surf i stor sjø. Point 65 XP er en barsk, tøff og sterk kajakk for ditto mennesker. Stabiliteten og krengningsmønsteret er forutsigbart. For en fersking med ambisjoner er XP en kajakk man kan vokse i. Båten appellerer likevel helt klart til den drevne padler som søker større utfordringer enn hva en traust skjærgårdskajakk gir. Byggekvaliteten er overbevisende og prisen konkurransedyktig.

Seabird_expedition

Båten har en flott byggekvalitet og den er veldig sterk. Alt fungerer som det skal. Roret er utmerket og lukene er 100 prosent tette. Sammenføyningen mellom skrog og dekk er imponerende forseggjort. Absolutt ingen ting sladrer om at den er bygget i Kina.

Seabird_Designs_H20

Kajakken som er laget i Kina har en så tillitsvekkende og høy kvalitet at den kan sammenlignes med hvilken kajakk som helst. Mange båter er langt mindre velbygd enn denne. Det er helt tydelig at båten ønsker å spise kirsebær med de store. Kvaliteten står til laud. Forholdet mellom pris, kvalitet og egenskaper er foreløpig helt uslåelig.

Skim_Distance

Dette er en seriøs langturskajakk. Den ber om å bli padlet i dagevis. Sitsen kan oppfattes som litt lite anatomisk. Båtens lave design gir lite vindfang. Bruk av diolen i støpen gjør den svært sterk. Trolig vil lite eller ingenting gå i stykker etter lang tids hard bruk.

Trapper_Barracuda

Barracuda er en kajakk for den som vil padle langt og fort. Skroget er veldig lettdrevet, stødig og oppfører seg meget bra i grov sjø. Den surfer meget bra og sikkert. Kajakken holder godt sig i kraftig sjøgang og er meget retningsstabil. Skroget er nesten upåvirket av vind. God sittestilling kombinert med smalt forskip tillater god padleteknikk. Alt i alt en kajakk som kan anbefales.

Trapper_Dolphin

For de som ønsker en trygg plattform for fiske og fotografering er Dolphin et godt valg. Dolphin er først og fremst en kajakk avhøy kvalitet og med trygg oppførsel under de fleste forhold. For de mest erfarne padlere kan den virke litt Volvo 240 – traust og kjedelig. Men for andre er en trygg farkost det viktigste kriteriet ved valg av kajakk.

Wilderness_Cape_Horn_Pro

Ingen tvil om at dette er en kajakk i det absolutt øverste kvalitetssjiktet. Gode løsninger med en utrolig flott finish. Men på seteløsningen slår dette feil ut – her hadde nok det enkle fungert bedre. Konklusjonen er at dette er kajakken for den kvalitetsbeviste turpadler som ønsker en trygg og god turkajakk. Kajakken er trygg og stabil under de fleste forhold. Den laster godt, har tette rom og er meget solid bygd.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy