6730 Views

Tester av kanoer og andre båter

Padling har testet mer enn kajakker. Her er våre tester av kanoer og andre farkoster som Bergans Ally, aluminiumkanoer fra Inkas og Grumman, Gumotex Palava, Hasle 530 PE, Polycat, Rocat, Sportspal 12-, 14-, og 16 fot, Virus Club, Wabnaki og Wenonah utriggere.

Januar 24, 2011
Skrevet av:

Gjesteforfatter

Bergans Ally

Begans Ally sine sammenleggbare kanoer er blitt et begrep. Kanoene har god styrke, og duken har en strekkstyrke på hele 70 kilo. Og best aqv alt, – hele kanoen stappes i en ryggsekk.

 

Aluminiumkanoer fra Inkas og Grumman

Moe tunge, men så absolutt solide og slitesterke kanoer. Siden metallet leder varme, leder det også kulde, og de kan derfor være kalte å oppholde seg i ved lave temperaturer. Vi har sett nærmere på to bestselgere.

 

Gumotex Palava

Dette er ikke en vinglete lekekano, selv om den faller litt igjennom sammenlignet med stive kanoer. Oppblåsbare farkoster har mange fordeler som gjør at de noen ganger er det rette valget.

 

Halse 530 PE

Dette er en trygg, stødig, solid og komfortabel kano. Med kanadisk design har den et pent og innbydende utseende. Den innfridde våre forventninger.

 

Polycat

Dette er verken det ene eller det andre.  Polycat er an katamaran som kan padles, roes, seiles og påmonteres motor. Fem-seks personer kan padle samtidig, – og da går det fremover. Vi testet den med fem barn om bord.

 

Rocat

Glem alt du har lært om roing! I Rocat må du lære å ro fra grunnen av. Men når du først har lært den nye ro-teknikken, vil du underes over hvorfor ingen har tenkt på dette før! Skjønt prinsippet er ikke helt nytt, noe lignende ble laget allerede i 1877, og en mindre og enklere teknisk utgave produseres av franske Virusboats.

 

Sportspal 12-, 14- og 16 fot

Dette er tøffe, barkse og robuste canadiske kanoer i aluminium. De kan padles, roes, seiles eller påmonteres motor. Den lot seg padle rett frem med J-tak uten å skifte side i en frisk sidebris.

 

Virus Club

Vi har prøvd franske Virus Club dobbeltsculler. Båten imponerte. Med bare en person om bord var det lett å holde en marsjfart på fire knop.

 

Wabnaki

Dette er en praktfull stripplank kano. Den har både sjel og personlighet og er herlig å padle. Men utsøkt håndtverk koster. Får du riper i kanoen er det lett å reparere. Vedlikeholdet begrenser seg til et lakkstrøk eller to hvert tredje år.

Wenonah Utriggerkano

Lyst til å prøve noe nytt? Vi var skeptiske til utriggere. Men skepsisen var uten grunn. Utriggerkano er rett og lsett morsomme å padle. I USA og mange andre steder er utriggere populære.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy