486 Views

Båtmesse – også for padlere og dykkere

Februar 07, 2024
Dypdykk
Skrevet av:

Marte Ostmoe

Til båtmessa i Göteborg kommer ikke bare tøffinger med raske briller. Dykkermasker er også relevant.

Båtmessa i Göteborg har en historie som går 64 år tilbake. I år byr man på 200 ulike utstillere og 300 båter. Hele 30 premier som skal deles ut. Messen varer fra 3. til 11.februar. – Finn din drømmebåt og start ferien nå, lyder det i reklamen. Heldigvis er det ikke bare snakk om store motorer med høy akselerasjon. Også kajakkprodusenter har sneket seg med.

Melker markedet 

Palle Stafshede, gründeren bak det svenske kajakkmerke Melker AS har sin egen stand og lover messetilbud du ikke har sett maken til. Etter messen vil utstillingskajakkene også legges ut til salgs, da for enda lavere priser. I bladet Padling har vi skrevet om Pelle tidligere, da med hans økologiske filosofi og evnen til å produsere båter av plantebaserte materialer.

dykkermaske
Sikkert dykk: Ta med ekstra skift hvis du vil dykke i Göteborg under Båtmessa kommende helg. Foto: Båtmessa i Göteborg

Tørrtrening og dobbel halvstikk

I tillegg til å sjekke ut årets kajakker, oppfordres du på båtmessen til å ta årets første dykk. Göteborgs mest anerkjente dykkesrsenter, Flying Divers, er til stede og gir deg en trygg, men spennende undervannsopplevelse. 

Båtmessa tilbyr flere andre morsomme, men også nyttige aktiviteter også for barn. Eksempelvis kan det være relevant å lære seg kunsten å ta på seg en redningsvest på riktig måte, eller øve inn diverse smarte, maritime knuter.  

Planlegger du å dykke, da er det lurt å ta med et ekstra skift. Men skal du prøve surfesimulatoren, holder du deg imidlertid tørr på beina. Båtmessa er med andre ord ikke bare for dem som vil sitte stille og holde i et hvitt, skinntrukket, ratt mens båten durer i vei, messa er også for oss som liker å bruke kroppen som motor.

tørrtrening surf: Båtmessa i Göteborg
Tørrtrening: Hvor lenge klarer du å holde balansen i en oppblåsbar bølge? Foto: Båtmessa i Göteborg

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy