1304 Views

British Canoeing-kurs eller Norges Padleforbunds våttkortstige

Mars 01, 2024
Skrevet av:

Marte Ostmoe

Hva skal vi med internasjonale standarder når vi har en fullgod våttkortstige? Hva kan i så fall et slik sytem gi oss av ekstra guts?

British Canoeing er ikke en konkurrent til den norske kursstigen, men et flott supplement!

Dette sier Hege Eian fra Eian Fritid AS.

I Norge har vi våttkortstigen som tilbyr mange kurs i de forskjellige grenene innen padling, hvor man kan jobbe seg oppover i kursstigen med stigende nivå. Dette er strategien du må kjenne til når du bor og padler i Norge.

British Canoeing har en litt annen tilnærming til sine kurs og et vidt spekter av kurs som du kan ta. Derfor kan dette også være et flott supplement.

 Eian forklarer:

British Canoeing er et internasjonalt anerkjent kurssystem.

– Det kan derfor være lurt å ta noen av disse kursene om du ønsker å padle utenfor de Norske landegrenser, men også for å utvikle sine egenferdigheter.

Denne våren settes det opp tre slike kurs. Begge ledes av Hege Eian og Ronny Riise fra God Tur i Bergen. Ronny sitter også i den internasjonale komiteen til British canoeing

– British canoeing har kurs for alle nivåer, opplyser Eian og melder inn tre BC-tilbud i mars måned.

Det er BC Sea kayak award (Tidligere 3*) BC Sea Kayak Leader (Tidligere 4*) og et kurs i BC – Coastal Navigation and Tidal Planning.

Alle tre samlingene foregår i Gurvika i Nevlunghavn, Larvik kommune. Som Eian sier det: – De forskjellige kursene krever visse forhold. Gurvika er et sted vi ofte finner disse forholdene.

kart og kompass
Når kart og landskap stemmer. Et av kursene som settes opp i mars er BC – Coastal Navigation and Tidal Planning. Foto: Ronny Riise

Er dette noe for meg? 

I kursbeskrivelsen for BC Sea kayak award på Eian sine sider, står det skrevet følgende: Dette er et ideelt kurs for deg som ønsker å utvikle ferdigheter i vurdering, beslutningstaking og padling i opp mot moderate forhold (3*) i kystnære farvann. Kurset inkluderer trening og mulighet for sertifisering av Sea Kayak Award. 

 

  • Håndtering av kajakk – forover padling i med-, side- og motvind – svingtekning i vind, bølger og trange områder – balanse – støttetak med mer.
  • Taktiske og tekniske ferdigheter på åpen sjø, trange områder og i brytende bølger.
  • Vurdering og beslutningstaking – gruppeferdigheter – oppmerksomhet på miljøet, de andre og deg selv.
  • Inkludert kommunikasjon, rutevalg, plassering, og hvordan å forebygge uønskede hendelser.
  • Sikkerhet og redninger – hvordan håndtere og løse vanlige hendelser, problemer og situasjoner i opp mot moderate forhold.
  • Navigasjonsferdigheter – værmeldinger og tegn, vind, tidevann, informasjon om surf, turplanlegging, kart og sjøkart, kompass, padlehastighet og kilder til informasjon.
legge i land
Alle nivå: Gurvika byr på muligheter på alle nivå. Fra smul sjø til gamle bølger. Foto: Tomasz Furmanek

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy