2297 Views

Brrrrr! Kaldt er HOT

November 22, 2023
Skrevet av:

Marte Ostmoe

Generalsekretær i Oslo badstueforening, Ragna Marie Fjeld, ønsker alle velkommen til det som kan virke som en helt ny, kald og varm bevegelse: Sauna og isbading. Eller også i omvendt rekkefølge: Isbading og sauna. 

Isbading er en gave til kroppen! Det skriver bladet iForm.  Leger og kirurger er ikke like overbeviste.

Har du dårlig hjerte eller høyt blodtrykk, da bør du kanskje holde deg til den faste, trygge dusjen. Heldigvis bekrefter iFokus at alt fra ett til tre minutter er nok for å kunne kalle en dukkert for et «bad». De fysiologiske effektene kommer uansett. Gledens hormoner popper og humøret stiger. Noen mener også at kombinasjonen kaldt vann, var luft – som i sauna, tilbake i kaldt vann og så inn i varmen, denne kontrasten styrker immunforsvaret.

Hvis du er av den tøffe typen og både trassig og regelmessig kaster deg ut i det kalde isvannet, da vil du kunne oppnå et varig velbehag. Dette sier i alle fall ferske, engelske studier.

I det nyeste utgaven av Padling, noen har allerede fått det i posten, har vi en lengre artikkel om fenomenet. Ikke bare fremmer vi vinterpadling, men også bading på den kalde, fine tida.isbading

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy