625 Views

De nære ting -bli leder du også!

Februar 01, 2024
Rød kano
Skrevet av:

Marte Ostmoe

Kompetanseheving er aldri feil. Du blir glad og klok og kan i tillegg hjelpe andre, pluss styrke padlemiljøet. 

I løpet av de siste 10 årene har interessen for vannaktiviteter økt enormt. Rådgiver i DNT Oslo og Omegn Frivillighet Fjord, Juel Victor L. Grande peker spesielt på den positive utviklingen i hans eget område. Her det mange, mange som ønsker å padle, men hvis de ikke har gjort det før, er det da trygt?

Ta det varlig

Grande og Turistforeningen vil ikke skremme, men synes likevel det er viktig å realitetsorientere nybegynnere. Det er ofte et godt første steg å melde seg på et kurs for å lære enkle padleprinsipper. Kanskje kan det også, med økende erfaring, være interessant å selv bli turleder? Fra og med 2024 starter DNT opp med Nærturlederkurs også for kanoaktivitet.

Lav terskel gir flere padletak

For å lede en gruppe med nybegynnere kreves ikke på langt nær like stor innsats som Padleforbundets første instruktør- og turledernivå. Kurset i regi av DNT holder likevel et høyt nivå når det kommer til både padleteknikk og sikkerhetsrutiner. Juel Victor Grande presiserer at det er forskjell på det å padle i stryk og å padle på flatt farvann. Til dem som vil delta på et kurs, eller dem som ønsker å ta kurset for å bli Nærleder Kano, sier han at det heretter vil bli kan tilbys trygge lavterskelaktiviteter for nybegynnere i hele landet.

.

Kanoer i sivet
Suser i sivet: Å padle krever også hvile. Foto: Juel Victor L. Grande

FAKTA

  • Kursbevis for Nærturleder Kajakk og Kano er under utvikling, og vil være klart til oppstart av kanokursene våren 2024.
  • DNT Oslo og Omegn drifter 8 kajakkanlegg.
  • 7000 deltagere her i løpet av få år deltatt på kajakkurs og arrangerte turer.
  • Frivilligorganiserte turtilbudet har vokst spesielt.
  • Via “springbrett-kurset” Nærturleder Kajakk har foreningen nå skolert rundt 150 nye kajakkturledere.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy