855 Views

Helt på topp – når kanoen skal på taket

April 25, 2024
Nevlunghavn
Skrevet av:

Marte Ostmoe

De fleste turer krever at kajakken eller kanoen først må opp på bilen. Noen har profesjonelle stativ, andre bare ei tradisjonell takgrind. De smarteste supplerer med filtknotter.

Jada, disse filtknottene er fortrinnsvis produsert for å kunne klistres under møbler slik at det ikke skal bli merker på gulvet. Men vi vil da vel ikke heller ha riper i taket –  på bilen?

Bileiere med nye biler ønsker seg nok ikke møbelknotter festet til lakken, men har du en eldre bil, og du dessuten må løfte båten opp på biltaket alene, da kan slike knotter gjøre stor nytte! Fest dem strategisk på kanten av bilens tak. Nå kan du trygt legge baugen på bilen uten at det vil bli merker. Deretter går du bak, tar et skikkelig løft akterut og dytter båten på plass. Deretter følger den viktige jobben med å stroppe.

knott og godt
Knott og godt: Med knotter på taket unngår du riper. Foto: Marte Østmoe

I neste utgave av Padling tar vi for oss kunsten å plassere kanoen på biltaket på en trygg og sikker måte. Den danske turentusiasten Vidar Lystrand, alias Eventyrinorden, hjelper oss med flere nyttige tips. 

To råd gir vi eksklusivt bare HER:

 1. Utstyret tar opp mye plass. Sliter du med pakkeproblemer? Hva med en ekstra boks. Denne festes på bilens tilhengerfeste og kan ta maksimalt 75 kilo. Her er godt med volum eksempelvis til sovepose, ekstra klær og lett oppakning.
  kano på taket og boks
  Boks bak: Ekstrakapasitet får du ved å sette på en boks bak. Foto: Vidar Lyrstrand, Eventyrinorden

   

 2. Hvis du padler på hav og ikke ønsker saltvann, sprut of drypp på bilen på vei hjem – gå da til anskaffelse av en spruteflaske med litt kapasitet. Med denne kan du ta en midlertidig rengjøring før kanoen løftes på taket.

  kano på taket
  God stropp: Det er ingen stor kunst å stroppe en kano, men det må gjøres skikkelig. Foto: Vidar Lyrstrand, Eventyrinorden

Ingenting kan nå hindre oss for å legge ut på dagens tur – enten du skal padle i gruppe, eller skal på tur alene.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy