772 Views

Kvinner kan!

Mars 08, 2024
Skrevet av:

Marte Ostmoe

8. mars er den internasjonal kvinnedagen. På vannet, havet og på elvene er alle like. Eller?

Padling er ennå ikke blitt en sport de likestillingen regjerer. Flere og flere har skaffet seg våttkort, men de fleste er menn. Hanne Telling i det kajakkselskapet DesignKayaks mener også å se en forskjell når det gjelder intensjonen med selve padlingen. Her snakker hun selvsagt på generelt grunnlag. Hun sier det slik:

– Mange menn trer inn i kajakkverdenen med en drøm om en helt konkret plan eller prosjekt.  Eksempelvis å nå en bestemt destinasjon, padle en viss distanse eller legge ut på en reise eller ekspedisjon helt alene i naturen.

Når det kommer til kvinnene, har Hanne observert noe ganske annet.

For en stor del av kvinnene er motivasjonen ofte en blanding av det å nyte naturen og det å være sammen med andre.

 

 

Hanne Telling
Den lille sorte: Hanne Teling teller gjerne de kvinnelige padlerne og skulle ønske tallet va høyere. Foto: DesignKayaks

Røde tall

Hvis vi ber Hanne Deling om å gjette, da mener hun at de mannlige padlerne fortsatt, i 2024 utgjør 70 prosent av alle padlere, mens kvinner utgjør de resterende 30 prosent. Nå gjenstår det å se hvordan de ulike klubbene velger å behandle dette, men et av tiltakene kan være egne grupper, enge kurs – ja hele aktivitetsuker der kun kvinner har adgang. I et slikt miljø er det flere jenter som tør å slå seg løs.Marlene Devillez er lederen av jentecampen arrangert av Voss elvekkubb. Hun bekrefter at campen er svært populær og at jentene som deltar, gjerne kommer igjen året etter. Årsaken er positiv stemning, muligheten for rask progresjon og trygge rammer. Devillez er ikke i tvil: 

Campen er et vennlig sted å være og det er god tid til å bli kjent og knytte vennskap.

Kanskje kan vi med dette håpe at 2024 vil være det året flere kvinner setter seg i en kano eller i en kajakk. Enten det er for kos, samvær, for trening eller konkurranse.

Devillez
Ikke alene: Arrangør og kursleder Marlene Devillez ønsker flere jenter velkommen inn i miljøet. Foto: Privat

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy