6457 Views

Gratis online Padleled-bok for Vestfold!

Padleleden Vestfold og Telemark består av over 700 kilometer med graderte padleruter langs kysten i Vestfold og Telemark. Nå kommer Padleled Vestfold som gratis online kartbok med turforslag!

Mai 22, 2022
Skrevet av:

Laila Johanne Reigstad

Padlerutene i Padleleden Vestfold og Telemark strekker seg fra fra Svelvik i nord til Kragerø, og fem padlehuker er kommet opp! Nå kan du lese padleleden Vestfold gratis på nett! Du finner linket her i artikkelen!

Gratis på nett
Padleled Vestfold består av 622 kilometer med graderte padleruter, og hele 91 turforslag med nærkart! Du finner linket lengre nede i artikkelen!

NY! Telemarkskanalen
Padlerutene finner du fra Svelvik i nord til Kragerø. De nyeste rutene som er kommet til åpner nå i vår! Det inkluderer blant annet padleruter gjennom Porsgrunn, Bamle og Kragerø, samt Telemarkskanalen med sine sluseanlegg.  Padleled Vestfold og Telemark sine Facebooksider, som du finner HER.

 

Her ser du et eksempel på en side i Padleleden for Vestfold. Her er mye god informasjon!

 

Padlehuk-lokalitetene
Padlehukene er tegnet av arkitektselskapet Biotope, og finnes i flere ulike moduler med ulike størrelser. Hukene er åpne for alle og krever ikke booking. Det er fritt frem å overnatte i hukene, eller bare droppe innom underveis i padleturen. Per i dag er padlehukene på Bolærne og Ildverket i Færder, på Ølbergholmen i Larvik, og i Holmestrand ferdig. Flere nye padlehuker er under planlegging, blant annet i Tønsberg, i Tokke, Bamble, Porsgrunn, Kvitseid og Kragerø.

Den høyestliggende padlehuken i Padleled Vestfold og Telemark er på Sundenuten. Det er rundt en kilometer fra vannet. Du får er flott utsikt over Sundkilen og Kviteseidvatnet. Foto: Pål Kleffelgård, på Padleledens Facebooksider (Nov 2021).

Startet i 2018
Det er Fylkeskommunen som er initiativtaker og prosjektleder til Padleleden Vestfold og Telemark, og padleleden er blitt til som et samarbeid med kommunene og frivillige. I tillegg har Oslofjorden friluftsråd, fylkets padlemiljøer og Norges Padleforbund bidratt. Prosjektet startet allerede i 2018, og prosjektleder er Bård Andresen.

Padleleden er et informasjons- og motivasjonsprosjekt der det tilrettelegges både for parkering, padlehuker, avfallshåndtering og drikkevansstilgang, men med færrest mulig inngrep i naturen.       -Padleleden Vestfold og Telemark-

Link!
Klikk HER om du også vil kikke i Padleleden Vestfold!

Ro-og padleleden Oslofjord
Vil du lese om Ro- og padleleden Oslofjorden så les Norges Padleforbunds artikkel HER!

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy