1456 Views

Tett i tandem eller bare lyst på en ny venn?

Februar 21, 2024
Et norsk venninnepar hadde leid tandemkajakk hos Kajakhotellet, og unte seg noen selfies i solen.
Skrevet av:

Marte Ostmoe

Ensomhet er en landeplage. En pandemi. En pest. Men hvordan holder man på vennskap? Eller mye verre – hvordan skaffer vi oss nye? 

Om dette er det nylig skrevet en ny bok. I bresjen står psykolog Frode Thuen og skribent Malene Vilnes-Bakke. Ikke minst er boka rikt illustrert av Lise Myhre og mye på grunn av hennes strek blir boka en liten karamell. Men smaker det ikke også litt bittert? Vennskap kan nemlig by på problemer. Enten du ikke har venner, eller har en hel skare.

vennskap for voksne
Venner for livet: Eller er du heller litt ensom? Ny håndbok er på plass i hylla. Tema er vennskap. Illustrasjon Lise Myhre. Frisk forlag

Din klubb – dine venner

I neste nummer av bladet Padling snakker vi om samhold. En viktig kilde, Gry Gerhard, daglig leder for Padling og Kajakk, kuser gjerne, men slår samtidig  et slag for padleklubbene. Ingen er bedre på kursing eller rekruttering enn dem! Torunn Todal Laberg drifter Bulder&Brak og også hun tilbyr kurs. Før hun sier farvel til deltakerne passer hun på å spare på kontaktene. Labergs hobby er nemlig å spare på tøffe damer. Dette i tilfelle hun en gang skulle gå tom for turkamerater. Det må bare ikke skje!

Helt på egen hånd

Laila Johanne Reigstad har, i løpet av et halvt liv utendørs, opplevd at flere kvinner kvier seg for å reise på tur aleine. De vil helst ikke fyre opp bål på egen hånd. Absolutt ikke primus. Og nei, sove ute uten kjæresten eller mannen, det kommer ikke på tale! Beskrivelsen er stereotyp og det er ikke meningen å harselere. Reigstad strekker heller ut en hjelpende hånd. I den er det en telefon. Og i telefonen er det en app. Den heter FF. Feminint Friluftsliv. Her inne kan du møte flere jenter som vil ut på tur, sammen – eller lære seg å reise mutters aleine.

Par i venner: Frode Thuen og Malene Vilnes-Bakke gir gode historier og råd om vennskap på land og til vann. Illustrasjon: Lise Myhre
Par i venner: Frode Thuen og Malene Vilnes-Bakke gir gode historier og råd om vennskap på land og til vann. Illustrasjon: Lise Myhre

Avstand eller tett på

Vennskap kan være så mangt. Det kan være å sitte tett i en tandemkajakk, det kan være å padle i formasjoner, eller padle aleine og bare tenke på hverandre. Det finnes avstands-vennskap og vennskap med vind i seilene og ender opp som flørt.

Uansett er vennskap viktig. Det demmer opp for den nye pandemien – ensomhet.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy