Artikler

Hjem
Artikler

Med kajakken full av søppel

Silje-Kristin Jensen er en ivrig helårspadler, og har sammen med Bo Eide klart å få med seg padlemiljøet i Tromsø til å rydde marint søppel når de er ute og padler.

Artikler Mat

Mat til Padleturen – Pasta carbonara

Denne gangen vil jeg promotere for en italiensk klassiker – pasta carbonara. Men det er «bare» en variant av den. De lærde strides nemlig om hva som egentlig er den genuine, rotekte utgaven av den populære middagsretten.

Artikler P+

Havpadling alene på Vestlandskysten

Drømmer du om en langtur? Lurer du på om det er mulig å gjennomføre turen alene? Hvor ville du i så fall dratt? I fjor vår hadde jeg muligheten til å oppfylle drømmen. Og jeg gjorde det. Jeg dro åtte uker alene på ski og i kajakk!

Artikler

Elvepadlekurs med Packraft

Packrafts er i ferd med å ta padleverdenen med storm. De kompakte gummibåtene egner seg til meste av turpadling, og har etter hvert utviklet seg til å passe bra for alle som vil lære elvepadling. Tidligere i sommer ble Norges første grunnkurs i elvepadling med packraft arrangert i Sagafossen i Bø i Telemark.

Artikler P+

Alene i isen, i mørket, i kajakk!

Bergen Brannvesen på Twitter kl 20:30 fredag 27. januar 2017: «Vaksdal, Gammersvik: Kajakkpadler fast i is. Sjøbrand på vei for å hente padler.»

Artikler P+

Kroatia – et padleparadis

Glassklart hav som holder 20 grader, rasende vind i kuling styrke, grillet blekksprut, sand, masser av sol og ikke minst dyktige guider gjorde en ukes padling i Kroatia til et eventyr.

Artikler Mat

Mat til padleturen – Pannestekt brosme

Brosme – pannestekt på stormkjøkkenet – er en favoritt blant mine mange middagstips. Her får du den enkleste utgaven, men den smaker likevel himmelsk. I alle fall om du er ute på padletur.

Artikler

Enkel el-motor til kajakk

Den norske el-motoren «Cruiser» veier bare tre kilo og monteres på under et minutt, uten å bore hull i hverken kajakk, kano eller SUP-brett!

Artikler Nyheter

Full rulle på havet!

Eskimorulle, kajakkrulle eller rettere sagt velt på den ene siden, og komme opp på den andre oppsto ved Grønland som en nødvendighet. Grønlenderne måtte tidlig på 1900 tallet utvikle teknikker for å lære å overleve i det iskalde vannet. Jakt og fangst var livsviktig og det ble også eskimorullen. Likevel skyltes ca. 20 prosent av dødsfallene på Grønland ulykker med kajakk.

Artikler Mat

Mat til padleturen – Hjemmelagde burgere

Jeg kan vel like gjerne innrømme det – jeg elsker burgere! Men det må være skikkelige greier – hjemmelaget, altså. Det skjedde noe etter at jeg smakte min broders hjemmelagde burgere på hytta hans for et par år siden.

Artikler Nyheter

Lettere og mer enn litt finere enn alt annet som flyter

Port Townsend ligger i Puget Sound i staten Washington, USA. For de som er litt kjent er dette litt nord vest av Bergens søsterby, Seattle. Vestkysten av USA er stort sett en rett strek uten øyer slik vi er vant med på Vestlandet.

Artikler

Oppussing med padling i tankene

Har du hørt historia om padlemiljøet på Osterøy? På denne øya øst for Bergen er alle gode ting tre: Ei Facebook-gruppe som samlar padlarane. Eit Turlag som ønsker å legge tilrette for padling. Og ein friluftsinteressert rådmann som kom med ein ide!

Artikler Nyheter

Elvepadling med kano

Kanoer er brukt til å forsere elvestryk så lenge båttypen har eksistert. Gamle malerier fra tidlig utforsking av villmarkene i USA og Canada viser pelsjegere og Voyageurer (store fraktekanoer) som padler friske stryk.

Artikler

Smuldrepai med rabarbra, eple og mandler

Deilige søtsaker er sikringskost, og gir ekstra energi til kroppsmaskineriet, for ikke å snakke om opplevelsen av padleturen. Det handler jo om å kunne kose seg litt også, når man først er på tur sammen. Og bare for å gjøre det helt klart – paien du får oppskriften på her vil padlekompisene dine elske! Husk vaniljesaus og kaffe!

Artikler Mat

Mat til padleturen – Svinaktig godt

Vår lille matspalte fortsetter. Denne gangen skal det handle om svinekjøtt. Dette er et magert, sunt og smakfullt kjøtt som er anvendelig til både hverdags og til fest. Ja, det er rett og slett svinaktig godt!