Artikler

Hjem
Artikler

Slik får du fjellørret når du padler

Tekst: Emil Andre R. Engø
Padler sakte. Ett og annet tak og kajakken glir stille fremover. Fiskestanga har jeg festet foran meg slik at den ligger skrått ut til siden. Dette er en midlertidig løsning, inntil jeg får montert en stangholder. Det er fullt mulig å dorge uten for mye konflikt med snøret. Så middag vil det nok bli, ganske så sikkert.

Artikler

Padling langs nasjonale turistveier

Det er 18 nasjonale turistveier i Norge. Det er gode padlemuligheter langs alle sammen. Du kan gjerne starte langs de to i Finnmark.

Artikler

Trollfjorden laget sin egen spagetti

Foto over: Status kl 03! Veldig vått og ingen kajakker! Foto: Torleif Utnes.

Bli med tre brødre på en padletur som startet med idyll og endte med et kappløp for å unngå at nødetatene dukket opp!

Artikler

Surfesymposium i Hoddevika

Palmehelga inviterte Gloppen padleklubb til surfesymposium i Hoddevika. Stranda ligg ytst på Stadlandet i Sogn og fjordane. Etter køyring på smale og svingete vestlandsvegar, kom eg fram til Stad Surfing seint fredag kveld.

Tekst og foto: Odin Hestholm

Artikler

Møt rullande Maria

Forestill deg at du prøvde grønlandsrulling i høst. Du blei bitt av basillen og har blitt dyktig, veldig dyktig. To produsenter sender deg padleutstyr, gratis. Velkommen inn i livet til 15-årige Maria Kornelia Sjølie Midtsand frå Trondheim.

Bilde: –Kom bli med, da vel! Foto: Lars Midtsand

Artikler

Hvem har det juridiske ansvaret ved en padleulykke?

Bildet over: Helt klart en kompistur, og dermed et felles ansvar om noe skulle skje!

Siden forrige utgave har vi fått forespørsler om hvem som egentlig har ansvaret når man er på padleturer. Da dette er et interessant spørsmål for padlere landet rundt, velger vi å gi en oppdatering på temaet.

Artikler

Varmmat og dessert til padleturen

Padling 2.16: I en serie på tre artikler vil du få tips til enkel og god mat som du kan trylle frem på turen. Padletur uten matpause er ikke en skikkelig padletur, etter mitt syn. Og er jeg først på tur med padlevenner, så forventer jeg at vi tar oss tid til å finne frem stormkjøkkenet og diske sammen noe digg.

Artikler

Padling i skodde

Blikkstill oktobermorgon med seks varmegrader. Det er fine forhold for ein rask trimtur før frukost. Lett jogg vel en km til naustet for å få varmen i fingrane før padlinga. Det er berre ein hake: Det er skodde, og eg har ikkje kompass på skjergardskajakken «Svalbard» som eg brukar til slike småturar.

Artikler

Nytt liv på Drammenselva

Det er litt av noen forandringer som har skjedd med Drammenselva de senere årene. Der det tidligere fløt unevnelige og illeluktende saker nedover vassdraget, er det nå fargerike kajakker og badedrakter som regjerer.

Artikler

Radarreflektor gjør de usynlige til synlige

Padling 5.15: Å bli kjørt i senk av en motorbåt er skrekken for mange kajakkpadlere. Da er det egentlig ganske uinteressant hvem sin skyld det er. For å hindre slike ulykker er det avgjørende for oss som padler kajakk å gjøre seg mest mulig synlig. Rafarreflektor er et must i så måte.

Artikler

To vann – en mann

Gjende er vel mest kjent på grunn av Besseggen, men området er så mye mer. Er det 100 steder du skal padle før du dør så bør Gjende stå høyt på den lista.

Abonnement Artikler

Draumedagar på Stokkøya

Qajaq- treffet på Stokkøya er eit samarbeid mellom Trondhjems kajakklubb og ”Prosjekt Inuit” og vert halde på Stokkøya Sjøsenter, i Åfjord kommune. Staden har kanskje ei av dei finaste strendene i området og høver godt til rulletrening.

Artikler

Med kajakk langs Sunnmørskysten

Kajakken ligger på gressplenen utenfor huset, inni meg kjenner jeg et akutt behov for å komme meg til havs! Ledige stunder blitt brukt til å handle, pakke og planlegge denne uka som venter meg alene på havet.

Artikler

Selvtillit og gjemte muskler vokste på eventyrreise

Jeg hadde aldri forestilt meg at jeg skulle oppleve å padle kajakk i en elv midt i Amazonas med brunt vann, pirayaer og alligatorer, eller stå på toppen av et fjell med utsikt utover Amazonaselven. Trodde heller ikke at jeg skulle få sove i hengekøye i grønn, tett jungel og på strender under åpen himmel mens man hørte brøleaper i nattetimene.

Artikler

Liten, lett, lydig og leken eskimokajakk

Roar Berge fra Sandes i Rogaland har bygget til sammen elleve kajakker. Hvert nytt byggeprosjekt innebærer nye utfordringer. Med Black Pearl – som ble ferdigstilt sist sommer – har det handlet om å presse vekten ned maksimalt. Resultat: En leken eskimokajakk på rett over ti kilo.