2208 Views

Padling 2 i salg i Narvesen

Padling 2 er nå i salg i Narvesen. Denne utgaven er på hele 68 sider, og spekket med spennende innhold. Her finner du artikler fra lange kanoturer i fantastisk innenlands natur, testing av surfskies, padling med hval, turmat og masse annet spennende.

Mars 29, 2016
Skrevet av:

Edmund Mongstad

Nytt i denne utgaven er en oversikt over spennende padlearrangement langs vår langstrakte kyst. Vi har også en spennende sak om en juletrefest i nord der alle nødetatene dukket opp for ikke å snakke om en eksotisk artikkel fra elvepadling på Madagaskar. Under gir vi noen smakebiter over innholdet i Padling 2.

Forside Padling 2.16

Forsiden til Padling 2. Forsidefoto: Alv Elvestad

 

Varmmat og dessert til padleturen

I en serie på fire artikler vil vi gi deg som padler og leser tips til enkel og god mat som du kan trylle frem på turen. En padletur uten matpause er ikke en skikkelig padletur, etter mitt syn. Og er jeg først på tur med padlevenner, så forventer jeg at vi tar oss tid til å finne frem stormkjøkkenet og diske sammen noe digg. Og hva er digg? Det kan jo egentlig være hva som helst – men det bør absolutt være varmmat, eventuelt også kaffe og dessert etterpå, skriver Gunnar Wiik i den første artikkelen i serien. Den starter på side 18.

3

Noe av det man kan trylle frem av mat på en padletur. Foto: Gunnar Wiik.

 

Juletrefesten der alle nødetatene dukket opp

Padling starter i denne utgaven en fast serie med artikler der vi ser på padlerelaterte hendelser som har blitt slått opp i nyhetspressen. Vi starter med en alarmerende nyhet i dagspressen før jul om at 27 padlere hadde veltet. Laila Johanne Reigstad har sett nærmere på denne hendelsen, som heldigvis ikke var så dramatisk som overskriften skulle tilsi. Les mer på side 12-16.

2-Ankomst Grindøya_ALR

Ved ankomst Grindøya 17.30 speiler Tromsø by seg i Sandnessundet. Foto: Monica Bryn. 

 

Kanotur på Reisaelva

Alv Elvestad har skrevet en spennende artikkel om strabasiøs, men flott kanotur. Gruppen hadde planlagt å starte fra Goulas i Nord-Troms, følge foten av Halti-fjellet inn i Finland for så å fortsette på Poroeno og Kautokeinoelva til Kautokeino. Men isen var tykk på Goulas, og Halti var dekket av snø, så de måtte finne en «plan B», som ble å fly fra Kilpisjarvi til et isfritt vann i Poroeno vassdraget og padle til Kautokeino derfra. Les mer fra side 38 og utover.

485IMG_0660

Det er ikke lett å navigere i grunne og steinete stryk. Vi må ofte ut av kanoen og «justere» litt. Wes løfter kanoen over i dypere vann. Foto: Alv Elvestad.

 

Padling i Berlin

Den tyske hovedstaden trekker tusenvis av turister hver dag, men de fleste er ikke klar over hvilket padleeldorado Berlin er. Her kan du padle rundt i dagevis i kanaler, elver og innsjøer. Ja, du kan til og med komme deg fra slott til slott ved hjelp av kanoen eller kajakken, skriver Tom Helgesen i denne informative artikkelen på side 46-47.

1

Berlin er svært velegnet for padlere, her ved Rahnsdorf. Foto: Tom Helgesen. 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy