2528 Views

Rekorddeltakelse på padlefestival

Padling 5.12: Den siste helgen i mai ble årets store aktivitetssamling på Vestlandet for padlere avviklet. Og nok en gang ble den fjortende Padlefestivalen arrangert med utgangspunkt i kystkultursenteret på Langøy. Som vanlig i regi av God Tur fra Bergen. Med rekorddeltakelse av 95 padlere fra hele landet ble det tre hektiske dager i øyriket på vestsiden av Sotra.

Januar 09, 2013
Skrevet av:

Gjesteforfatter

Den siste helgen i mai ble årets store aktivitetssamling på Vestlandet for padlere avviklet. Og nok en gang ble den fjortende Padlefestivalen arrangert med utgangspunkt i kystkultursenteret på Langøy. Som vanlig i regi av God Tur fra Bergen. Med rekorddeltakelse av 95 padlere fra hele landet ble det tre hektiske dager i øyriket på vestsiden av Sotra.

 

 

Damenes finale i en av de artige konkurransene so, ble avviklet. Foto: Steinar Barmen

 

Deltakerne besto av en fin blanding av ferske og mer erfarne padlere fra ulike deler av Norge. Ved senteret på Sotra var det lagt opp til camp, hvor det etter hvert poppet opp større og mindre telt spredt rundt om kring på grønne flekker. I den flotte bukten tett ved pågikk ulike aktiviteter, både av den sosiale og mer nyttige varianten, til nær sagt alle døgnets tider.

 

 

Lunsj i vakre omgivelser, nærmere bestemt ved den vakre stranden til Urtemakeriet.

 

Det ble avviklet både NPF og BCU kurs i ulike kategorier samt en rekke workchops. Her var det noe for enhver smak. På den mer sosiale fronten var det lagt opp til koseturer i vakker skjærgård, konkurranser, felles grilling med mer. Været var godt, og da Padling tok turen utom, var det bare brede smil å se. Felles lunsj denne dagen ble foretatt ved Urtemakeriet, en knapp nautisk mil unna senteret, hvor eierne vartet opp med fersk bakst, laget på tradisjonelt vis. 

 

 

Utrolig hva en NDK glassfiberkajakk tåler uten å få nevneverdige skader. Padlerne måtte foreta flere turer i full fart oppover steinene for å få såpass med skader at Ronny Riise kunne få noe å reparere.

 

God Tur hadde fått tak i kjente padlepersonligheter når det gjaldt noen av kursene. To av disse er fra Wales, blant annet Peter Jones som har drevet Nigel Dennis sitt kurssenter i Wales og Phil Clegg, som blant annet har verdensrekorden rundt Storbritannia. Denne monsterturen gjorde han unna på utrolig 80 dager. Canadiske Mark Basso er en annen padleberømthet som var instruktør på Padlefestivalen. Han er mest kjent for å være av verdens beste elvepadlere gjennom tidene.

 

 

Ronny Riise demonstrerer en enkel nødreparasjon av kajakk. 

 

Blant kjente norske instruktører til stede på Padlefestivalen kan nevnes Anders Thygesen, som stod for instruksjon i ulike grønnlandsteknikker, blant annet eskimorulle. Han var å se i bukten sammen med sine elever, stort sett hele helgen. Arrangøren God Tur var godt fornøyd med året samling, og ikke minst det store antallet deltakere. Det blir naturligvis Padlefestival også neste år, siste helgen i mai samme tid og på samme sted.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy