Mat til padleturen – Svinaktig godt

Mat til padleturen - Svinaktig godt

Om det er indrefilet, ytrefilet eller andre deler av grisen du har anskaffet kjøtt av, er en hel filet eller om du har kjøpt svinekjøtt ferdig oppkuttet i strimler, så har du en råvare med mange muligheter. Hva du velger til padleturen vil kanskje bero på hvor viktig måltidet er – om det er en spesiell dag eller noe som er verdt å feire. Helstekt indrefilet av svin kan jo høres litt fisefint ut på en padletur, men hvorfor ikke?

– Vi har jukset litt

Det krever bare litt mer forarbeid og planlegging, ikke minst i forhold til logistikken, da det er en del man må huske å ta med seg, i alle fall dersom en tenker å lage et fullverdig festmåltid. Men det er selvsagt lov å jukse litt hjemme, slik at vi slipper å ta med oss «hele kjøkkenet» på tur.

Du kan for eksempel gratinere eller grille svinekjøttet hjemme, kanskje sammen med poteter, slik at du bare behøver å gjøre noen kjappe grep for å komplettere padlemiddagen når dette revarmes på stormkjøkkenet.

Bruk steketermometer på svinekjøttet

Ved å stoppe stekingen på riktig steketemperatur i kjøttets kjerne beholder du saftene i kjøttet. Dette viser seg som en rosa kjerne når du skjærer steken på tvers, i skiver. Temperaturen på kjøttet skal da holde omtrent 68 – 70 grader. Ønsker du steken gjennomstekt må temperaturen være litt høyere, cirka 73 – 75 grader.

Dersom dere, av logistikkhensyn, skal varme opp kjøttet på turen, kan det være smart å holde litt igjen ved første gangs varmebehandling; kjøttet skal med andre ord være litt mindre stekt enn du vil ha det når det skal spises.

mat til padleturen – svinaktig godt – varer

Valg av tilbehør til svinekjøtt

Brokkoli, spinat, cherrytomater og oppkuttede gulrøtter i skiver passer utmerket til helstekt svinefilet og fløtegratinerte poteter, og det tar bare noen få minutter å gjøre disse ingrediensene serveringsklare. En deilig saus i tillegg til alt dette, gjør selvsagt susen. Også sausen kan du lage ferdig hjemme, slik at den bare trenger en lett oppvarming rett før turmiddagen.

Les også
Et festmåltid skal se deilig ut, men det viktigste er likevel smaksopplevelsen. Denne retten har det hele.

Det er ikke noe fasitsvar på hva som er de riktige krydderne/ urtene til svin, men rosmarin, timian, koriander, fennikel og salvie er noen eksempler på hva gourmetkokkene anbefaler – i tillegg til salt og pepper.

Enklere middag

Dersom du mener helstekt svin er hakket for ambisiøst å diske opp med, så kan du jo heller velge strimlet svinekjøtt i kombinasjon med pasta, ris eller en salatmiks. Alle ingrediensene til middagen vil da kunne være tilberedt på under 15 minutter, uten at det vil kreve noe spesielt forarbeid.

Har du lyst å prøve deg på burger neste gang du drar på tur?  Se Hjemmelagde burgere

_______________________________________________________________________________________________________________

© 2020 MedieVekst AS. All Rights Reserved.

Bla til toppen