Sikkerhet

Ledelse for kursholdere og turledere. Del 2: praktisk ledelse på vannet!

Ledelse for kursholdere og turledere. Del 2: praktisk ledelse på vannet!

I denne serien med artikler publisert i magasinet Padling, skal vi gå gjennom ledelse for kursholdere og turledere i kajakk. Materialet er tatt fra ISKGA (International Sea Kayak Guide Association). Vi skal nå se på hvordan man kan utføre praktisk lederskap på vannet. Her brukes CLAP som en veiledende huskeregel. CLAP står for communication, line of sight, avoidance og position. Mye er allerede skrevet om CLAP av andre og prinsippet er tilsynelatende veldig enkelt ved første øyekast. Man skal, til enhver tid, kunne kommunisere med alle, se alle og unngå farer.

For kursholdere og turledere. Del 1: Før du kommer på vannet!

For kursholdere og turledere. Del 1: Før du kommer på vannet!

I denne serien med artikler publisert i magasinet Padling, vil vi gå gjennom ledelse for kursholdere og turledere i kajakk. Materialet er tatt fra ISKGA (International Sea Kayaking Guide Association) sine kurs.

Skal du lede en padletur i sommer?     Da bør du lese dette!

Skal du lede en padletur i sommer? Da bør du lese dette!

«Hvis dere skal være med på turen, må dere følge turlederne!»

En turleders perspektiver!

En turleders perspektiver!

«Hvis dere skal være med på turen, må dere følge turlederne!» Mens tidligere turer i dette området hadde vært smidige, bydde årets tur på en rekke utfordringer for turlederne. Det var ikke den pågående pandemien som gjorde deler av turen utfordrende! I denne artikkelen får du et innblikk i utfordringer med å lede en gruppe på 20 personer!

Når åra ikke strekker til

Når åra ikke strekker til

Norge har enda mye fin og urørt natur som kan by på flotte padleopplevelser. Men landet er ikke flatt og elvene siger ikke alltid rolig nedover mot havet. Før eller siden vil man som padler møte på utfordringer som gjør at man rett og slett ikke kommer seg lengre ved å bruke åra.

Padlesikkerhet i nytt format

Padlesikkerhet i nytt format

Gleden av padlelivet og tilværelse i kajakk, henger tett sammen med følelsen av trygghet og mestring. Gjennom padleforbundets kursstiger og utallige turer alene og sammen med andre padlere utvikler vi denne mestringen. Og i takt med økt mestring, blir padlegleden ofte sterkere for hver tur.

Din sjekkliste for sikker padling

Din sjekkliste for sikker padling

I 2017 så vi i den faste spalten på fem enkelthendelser i den norske padleverdenen. Men hvor mange padleulykker skjer det egentlig i Norge? Er det været som utløser ulykkene? Manglende utstyr? Lite kunnskap? Dårlig vurderingsevne? Eller bare uflaks? Padling har tatt en prat med forsker Eivind Aadland, som har gjennomgått alle norske padleulykker rapportert i media fra 2000 til 2014.

Fluer – skjulte farer

Fluer – skjulte farer

Når jeg opplever stille sjø og drømmeforhold føler jeg meg mest sannsynlig på lik linje med de aller fleste andre padlere helt trygg i kajakken min. Da kan det være lett å glemme slike ting som fluer, undervannsskjær, båer der strømmer kommer og går.

Sikkerhet – kort og godt

Sikkerhet – kort og godt

Tenker du over hvor du har kastelina i kajakken? Eller hva du har i frontlomma på redningsvesten? Å ha vært føre-var er viktig når ulykker først skjer på elv. Ved å tenke igjennom hva du har med deg av sikring – og førstehjelpsutstyr, og ikke minst hvor du har det plassert, har du allerede vunnet verdifull tid. Det er tid godt investert når det gjelder.