Kort taueline på dekk

– Jeg har alltid en kort taueline festet på dekket foran sittebrønnen. Tauelinen min har to karabiner, som kan forlenges eller strammes inn og som har en hurtigutløser. Med denne kan jeg raskt koble sammen min og en annen padlers kajakk ved behov for stabilisering eller tauing. Fordelen med kort taueline er at responsen, når du har koblet deg til, er umiddelbar. Du gir på denne måten støtte samtidig som du tauer. Personen som taues trenger ikke å holde seg fast i min kajakk, forteller Anja og fortsetter:

– Jeg har for det meste brukt denne linen til å stabilisere og taue en annen padler inn i skjermet farvann ved mye bølger eller sjøsyke. Ellers bruker jeg også linen til å fortøye kajakken min til brygger, feste to kajakker sammen ved pause i eksponert farvann og til å sikre åren ved stopp og pause i mye vind.

HAR DU LESERTIPS?

Padling er interessert i gode ideer til fremtidige Lesertips. Om du har tips til produkter som fortjener nærmere omtale, kan du sende det til Hallvard Torp på e-post: [email protected]

 

LES OGSÅ: Test av kajakklys X-Flare

_______________________________________________________________________________________________________________

© 2021 MedieVekst AS. All Rights Reserved.

Bla til toppen