3448 Views

Det er mye alvor i det å ha det gøy

Februar 02, 2024
Bølgepadlere, Flekkerøy Bølgepadlere
Skrevet av:

Marte Ostmoe

Den signifikante bølgehøyden var tre meter. Seks medlemmer av Flekkerøy bølgepadlere jaktet på den perfekte baklengssalto eller surf. Men med moroa kommer også alvoret.

– Det var femstjerners forhold ved Flekkerøy denne søndagen i januar. Når brenningene er så tunge og med et så stort dropp, da er det, ved kant, regelrett mulig å bli trukket ut av cockpiten.

Dette sier Frode Stokkeland. Han er leder for denne litt uvanlige padleklubben og legger til at andre sikkerhetstiltak i en slik situasjon ikke alltid holder mål. – Åresnora klarer ikke å holde kajakk og padler samlet med så mye krefter i bølgene. Det var nettopp dette som skjedde søndag 21. januar. Intet mindre enn to ganger inntraff situasjonen. Begge gangene måtte tre av de ytterste padlerne hjelpe hverandre med redning. I ettertid er parolen:

Kjære padlekamerater – øv på redning!

Med en så tung sjø som flekkerøypadlerne opplevde denne dagen var det å hjelpe hverandre absolutt nødvendig, men heller ikke denne operasjonen er ufarlig. – Hvis brenningen bryter over dem som holder på med kameratredningen kan alle risikere å bli slengt ødeleggende hardt oppå hverandre. Frode peker derfor på nødvendigheten av redning med line.

Farlig artig

– Det kan nok virke litt røft, innrømmer Frode Stokkland, men han legger til: – Situasjonen var under kontroll hele tiden og vi ble overvåket av noen av våre fotograferende klubbkamerater fra land. Stokkeland og resten av padlekameratene takker seg i ettertid lykkelige for alle gangene redning i forskjellige varianter har stått på timeplanen deres. Oppfordringen kan med andre ord ikke bli gjentatt ofte nok: – Tren på redning og tauing jevnlig – da unngår vi at det går galt.

Blå bølge: Det er mye gøy å få ut av ei enkel bølge. Foto: Thomas Pintard

 

Les mer om Flekkerøy bølgepadlere HER

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy