Mat

Kyllingsuppe

Kyllingsuppe

Det enkle er ofte det beste, vet vi. Men i den varmretten som presenteres her, er det noen ingredienser som sammen, i kombinasjon, vil utgjøre forskjellen. En deilig kyllingsuppe er på menyen denne gangen – med marinert kyllingfilet, nudler, gulrøtter, kokosmelk, koriander, ingefær, hvitløk, chilipepper og indiske tørrkrydder. Sunn og smakfull mat til padleturen!

Fiskekaker

Fiskekaker

Hjemmelagde fiskekaker er både tradisjonsrik husmannskost og festmat på en gang. Men altfor få av oss gidder å lage slike fra grunnen av. Hvorfor kan vi jo lure på – det er definitivt verdt innsatsen. Ikke minst, så får vi langt større andel av råvaren fisk i fiskekaker som vi lager selv. Disse blir både sunnere og smaker bedre enn de industriproduserte vi får kjøpt i dagligvarebutikken.

Skrei

Skrei

Torsk er ikke bare torsk. Den aller beste utgaven til kulinariske formål kalles skrei, som er minst fem år gammel, gytemoden torsk som er kommet tilbake til gamle tufter ved norskekysten, etter en lang vandring fra Barentshavet, skreiens viktigste beiteområde. De iboende kvalitetene til denne råvaren er nesten uten sidestykke i matverdenen.

Scampi og nudler med på tur

Scampi og nudler med på tur

Scampi er sunt og godt, og er kjapt å tilberede. Her får du også tips til hva som kan være egnet følge til slike sjøkrepshaler.

Klippfisk, en fisk med tradisjoner

Klippfisk, en fisk med tradisjoner

Klippfisk har lange tradisjoner i Norge, men vi har merkelig få varianter å vise til – vi kan telle dem på én hånd. Portugiserne er litt mer kreative – de har hundretalls forskjellige oppskrifter med denne fantastiske råvaren, som de hovedsakelig importerer fra landet vårt.

Mat til Padleturen – Pasta carbonara

Mat til Padleturen – Pasta carbonara

Denne gangen vil jeg promotere for en italiensk klassiker – pasta carbonara. Men det er «bare» en variant av den. De lærde strides nemlig om hva som egentlig er den genuine, rotekte utgaven av den populære middagsretten.

Pannestekt brosme

Pannestekt brosme

Brosme – pannestekt på stormkjøkkenet – er en favoritt blant mine mange middagstips. Her får du den enkleste utgaven, men den smaker likevel himmelsk. I alle fall om du er ute på padletur.

Hjemmelagde burgere

Hjemmelagde burgere

Jeg kan vel like gjerne innrømme det - jeg elsker burgere! Men det må være skikkelige greier - hjemmelaget, altså. Det skjedde noe etter at jeg smakte min broders hjemmelagde burgere på hytta hans for et par år siden.

Smuldrepai med rabarbra, eple og mandler

Smuldrepai med rabarbra, eple og mandler

Deilige søtsaker er sikringskost, og gir ekstra energi til kroppsmaskineriet, for ikke å snakke om opplevelsen av padleturen. Det handler jo om å kunne kose seg litt også, når man først er på tur sammen. Og bare for å gjøre det helt klart – paien du får oppskriften på her vil padlekompisene dine elske! Husk vaniljesaus og kaffe!